Relatietherapie

Relatietherapie

Loopt jullie relatie niet meer? Is het saai geworden en heb je elkaar niets meer te vertellen?

Zijn de passie en de verbondenheid verdwenen? Is intimiteit in de breedste zin van het woord (van seks tot diepe gesprekken, van elkaar aanraken tot samen wandelen) iets wat vrijwel niet meer voorkomt?

Is samen praten ingewikkeld geworden? Gaan de gesprekken alleen nog maar over de kinderen of over de to-do- lijstjes? Ben je wel samen directeur van BV Het Gezin, maar geen partners meer?

Is een van beiden vreemd gegaan? Staat je wereld op zijn kop? Barst je van boosheid en verdriet, loop je over van vragen en onmacht? Weet je niet meer of je samen verder wilt of hoe je samen verder kunt?

Ervaringen

Heel erg bedankt voor het gesprek vanmiddag. Ik heb weer hoop gekregen en het gevoel er niet alleen voor te staan. Vanavond hebben we samen gekookt en gegeten, zelfs een grapje, een kus en een knuffel konden eraf!

M.

Wil jij:

  • Beter communiceren met je partner
  • Je weer verbonden voelen met elkaar
  • Je veilig voelen bij je partner
  • Een fijne relatie, met tijd voor elkaar als partners?

We gaan met jullie aan het werk met communicatie, grenzen en respect, eigen en gezamenlijke verantwoordelijkheid, met autonomie en aangeleerde (niet langer helpende) patronen uit het gezin van herkomst.

Relatiecrisis

Nadat je hebt ontdekt dat je partner vreemd gaat of verslaafd is (aan porno, gokken, drugs e.d) staat je wereld vaak op z’n kop. Dit kan trouwens ook, als je zelf vreemd gaat en daar last van hebt. Je twijfelt aan alles.

Om helder te krijgen wat je wilt, wat je voelt en wat je nodig hebt, hoef je niet te wachten tot je een gesprek hebt aangevraagd. Je kan meteen starten met de online cursus Samen.

Deze cursus kan je volgen los van gesprekken met ons of een andere therapeut, maar heb je wat extra’s nodig, aarzel dan niet om een afspraak te maken. Het kennismakingsgesprek is in dat geval gratis.

Dick en Anita

In relatiegesprekken werken wij (Dick en Anita) vrijwel altijd samen, we zijn een sterke combinatie gebleken! Doordat je als stel een man en een vrouw tegenover je krijgt, krijgen zowel de mannelijke als de vrouwelijke kant de ruimte om er te mogen zijn. Wij weten hoe het is om ‘aan de andere kant’ te zitten, om soms niet meer te weten hoe je samen verder kunt. Door de therapie die we zelf genomen hebben, zijn we ons meer bewust geworden van wat we écht willen. We hebben beter geleerd om ons uit te spreken, maar ook om goed te luisteren naar de ander, om jezelf én de ander serieus te nemen.
Dit heeft ons zoveel opgeleverd, dat we dit ook graag aan jullie leren.

Ervaringen

Vanaf het eerste moment dat wij Dick en Anita ontmoetten hebben wij ons op ons gemak gevoeld. We werden niet beoordeeld of overladen met tips en adviezen. Nee, er werd naar ons geluisterd, hulp geboden en aandacht besteed aan ons verhaal. We zijn door hun hulp tot inzicht gekomen waar we steken laten vallen binnen onze relatie.

R&M

Dick en Anita kunnen we omschrijven als een gouden duo. Ze zijn open, eerlijk, betrouwbaar en ze vullen elkaar aan. Ze geven in relatietherapie beide partijen evenveel aandacht en ze luisteren naar wat je zegt. We voelen ons ontspannen en op ons gemak bij hen en ze geven ons het gevoel dat we alles kunnen vertellen.

(Echtpaar 40)