Relatietherapie

Je relatie

Je relatie liep al niet lekker, maar nu in deze tijd komt alles onder druk te staan. De samenwerking verloopt niet soepel, de irritaties lopen op. Je ervaart beiden spanning van alles wat er gebeurt, maar erover praten lukt niet echt. Relatietherapie kan jullie helpen!

De passie en de verbondenheid zijn behoorlijk verdwenen.  Intimiteit in de breedste zin van het woord (van seks tot diepe gesprekken, van elkaar aanraken tot samen wandelen) is iets wat vrijwel niet meer voorkomt.

Samen praten is ingewikkeld geworden. Juist nu je zo graag wilt communiceren, omdat alles ingewikkeld is lukt het niet meer. Juist aan communicatie kan in relatietherapie goed gewerkt worden, dit kan veel winst opleveren in de relatie.

Wil jij:

In deze tijd kunnen gesprekken online plaatsvinden, maar ook in onze werkkamer. We gaan met jullie aan het werk met communicatie, grenzen en respect, eigen en gezamenlijke verantwoordelijkheid, met autonomie en aangeleerde (niet langer helpende) patronen uit het gezin van herkomst.

Ervaringen

Heel erg bedankt voor het gesprek vanmiddag. Ik heb weer hoop gekregen en het gevoel er niet alleen voor te staan. Vanavond hebben we samen gekookt en gegeten, zelfs een grapje, een kus en een knuffel konden eraf!

M.
relatietherapie
(Het echtpaar op de foto is geen ‘echt’ cliëntenpaar, maar figurant)

Eén van beiden is vreemd gegaan.  Je wereld staat op zijn kop, je bent boos en verdrietig. Je voelt vooral onmacht en je loopt over van vragen. Je weet niet eens of je wel samen verder wilt of kunt.

Een relatiecrisis

Nadat je hebt ontdekt dat je partner vreemd gaat of verslaafd is (aan porno, gokken, drugs e.d) staat je wereld vaak op z’n kop. Dit kan trouwens ook als jij degene bent die gevoelens heeft gekregen voor een ander. 

Natuurlijk kan je zo snel mogelijk contact met ons opnemen voor een gesprek. 

Toch hoef je om helder te krijgen wat je wilt, voelt en nodig hebt, niet per sé te wachten tot je een gesprek hebt aangevraagd. Je kan vandaag nog starten met de online cursus Samen.

Deze cursus kan je volgen samen met gesprekken bij ons of los van gesprekken. Het kennismakingsgesprek bij ons is gratis wanneer je de cursus Samen volgt. 

Dick en Anita

In relatiegesprekken werken wij (Dick en Anita) vrijwel altijd samen, we zijn een sterke combinatie gebleken! Er is ruimte voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke kant om er te mogen zijn.

Daarnaast weten wij hoe het is om ‘aan de andere kant’ te zitten, om soms niet meer te weten hoe je samen verder kunt. We weten uit ervaring het belang van bewust zijn van wat we écht willen. We hebben geleerd om ons uit te spreken, om goed te luisteren naar de ander, om onszelf én de ander serieus te nemen.

Dat voeren we ook door in onze relatiegesprekken.

Ervaringen

Vanaf het eerste moment dat wij Dick en Anita ontmoetten hebben wij ons op ons gemak gevoeld. We werden niet beoordeeld of overladen met tips en adviezen. Nee, er werd naar ons geluisterd, hulp geboden en aandacht besteed aan ons verhaal. We zijn door hun hulp tot inzicht gekomen waar we steken laten vallen binnen onze relatie.

R&M

Dick en Anita kunnen we omschrijven als een gouden duo. Ze zijn open, eerlijk, betrouwbaar en ze vullen elkaar aan. Ze geven in relatietherapie beide partijen evenveel aandacht en ze luisteren naar wat je zegt. We voelen ons ontspannen en op ons gemak bij hen en ze geven ons het gevoel dat we alles kunnen vertellen.

Echtpaar 40