Persoonlijke ontwikkeling

Ja zeggen tegen een ander, is Nee zeggen tegen jezelf (en je gezin)

Je wilt graag groeien of je kan wel wat extra’s gebruiken? Je wilt gewoon wat leren en therapie is niet echt nodig? Je wilt wel inzicht krijgen in je patronen en in je gedachten? En vooral wil je weten hoe je bepaalde dingen kan veranderen?

Je hebt het advies gekregen om een Mindful cursus te volgen? Je wilt tot rust komen en minder kritisch zijn? Als christen vind je een ‘gewone’ mindfulcursus niet prettig?

Je weet dat er iets moet gebeuren? Nog langer zo doorgaan gaat je een burnout op leveren? Je zet jezelf altijd op de laatste plaats?

Omdat veel mensen tegen overeenkomstige problemen oplopen, hebben we twee cursussen ontwikkeld die bijdragen aan je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Leer Leven (ipv alleen overleven) – leidraad voor een ontspannen leven => voor meer rust en ontspanning, voor inzicht in je denkpatronen, oude leugens in je hoofd, bewustwording van wat je lichaam aangeeft o.a. ter voorkoming van of bij herstel van burnout. Met diverse oefeningen voor thuis en op je werk.

Grenzen => voor inzicht in de oorsprong van je gedrag, hoe zeg je ja tegen jezelf, hoe zeg je ja tegen de ander zonder dat het ten koste gaat van jezelf of jouw gezin, met praktische tools voor het dagelijks leven.

Ervaringen

Wat een fijne cursus! Het is voor mij een meerwaarde dat jullie het samen doen, omdat Dick vaak de helicopterview heeft en Anita betrokken en to the point is.

Cursiste Leer leven, 40 jr.

Ik heb al allerlei dure cursussen gevolgd om assertiever te worden en meer zelfvertrouwen te krijgen, maar die leverden mij weinig op. Wat deze Grenzen!cursus zo anders maakt, is dat Anita zelf het een en ander heeft meegemaakt, waardoor ze echt weet waarover ze het heeft. Ze is heel openhartig, betrokken en oprecht.

Annemarie de Vries, Grenzen!

Leer Leven (ipv alleen overleven) – leidraad voor een ontspannen leven

In de cursus Leer Leven – leidraad voor een ontspannen leven leer je in zes avonden en een zaterdagochtend om je te ontspannen en om meer tot rust te komen.

Inhoudelijk gaan de eerste lessen over tot rust komen, welke oefeningen je daarbij kan gebruiken en wat je daarin kan belemmeren.
De latere lessen hebben elk een ander thema, het gaat o.a. over

  • hoe je los kunt komen uit vaste denk”patronen”
  • je ‘innerlijke criticus’/de strenge stem van binnen die je altijd maar opdrijft en afkeurt en hoe daar losser van te komen
  • loslaten van dat waar je niet verantwoordelijk voor bent
  • het gaat over ‘ niet moeten’ maar over ‘kiezen voor’
  • wat is vrede en hoe kan ik dat meer ervaren
  • wat neem je mee en hoe ga je verder

De lessen zijn afwisselend en praktisch.

Begin 2015 heb ik deze cursus zelf gevolgd en ik heb het als heel waardevol ervaren.
Het heeft mij steviger gemaakt in zelfbeeld en eigenwaarde, het heeft me meer rust en ontspanning opgeleverd en een beter zicht op wie ik ben.

Ook in 2019 bieden we de cursus Leer Leven (ipv overleven) – leidraad voor een ontspannen leven aan, deze keer op de dinsdagavond. We zijn gestart op 5 november 2019. Deze groep is vol, in februari 2020 starten we de cursus Ontspannen Leven opnieuw. Data en tijden komen zo snel mogelijk online.

Cursuskosten bedragen € 275,-. Dit kan ineens of in twee of vier termijnen betaald worden.
Locatie: Buurthuis De Hoeksteen, Amatist 13 1703 AP Heerhugowaard

Ervaringen

Deze cursus is voor mij zo waardevol, ik kijk echt anders naar mijzelf. Ik heb meer rust en ik kan beter relativeren

Willeke, 40

'dit heeft mij geholpen om meer mijn emoties te voelen en te herkennen en daar contact mee te maken. Ook heeft het me meer genadig voor mezelf gemaakt. Ik kwam tot de ontdekking dat ik toch snel oordeel over dingen en zaken. Dat was best confronterend!'

M.T. 55

De cursus heeft mij geleerd dat ik niet altijd voor anderen hoef klaar te staan ten koste van mijzelf. En dat anderen dat misschien nog wel prettiger vinden ook!

Vrouw 38
  • 8 x gegeven
  • 4 jaar ervaring
  • 60+ cursisten zijn je voorgegaan