Individuele therapie

De spanning loopt op, je weet het niet meer en je bent alleen nog maar moe. Het werk (thuis?) lukt niet meer en de chaos wordt steeds groter. Je heb moeite met concentreren, je hebt slaapproblemen of veel nachtmerries. Individuele therapie kan jou helpen!

Je hebt (onlangs of langer geleden) iets heftigs meegemaakt. Er was sprake van misbruik, mishandeling of je hebt een ongeluk gehad. In je gezin van herkomst was het best ingewikkeld. Nu in deze periode komt alles weer terug en weet je helemaal niet meer waar je het zoeken moet. Vraag EMDR aan in  je individuele therapie traject!

individuele therapie

Ervaringen

Ik dacht altijd: niet zeuren maar doorgaan, maar nu kijk ik meer naar mezelf en weet ik dat ik juist af en toe stil moet staan. Ik geef beter mijn grenzen aan, leer omgaan met kritiek en ik weet nu dat niet iedereen mij aardig hoeft te vinden. Ook leer ik mezelf meer te accepteren en te waarderen.

Vrouw (41)

Ik had enorm veel weerstand om aan mezelf te gaan werken, maar nu ik zie wat het mij gebracht heeft, heb ik geen seconde spijt van deze stap!

Man (36)

Trauma

Een trauma kan ontstaan wanneer je een of meerdere heftige gebeurtenissen meemaakt, zoals pesten, een onverwacht overlijden, seksueel misbruik, mishandeling, dreiging of een ongeluk. Ook kan er bij een kind een hechtingstrauma ontstaan, wanneer ouders zich door omstandigheden niet kunnen verbinden met hun kind.

Door trauma ontstaan er vaak problemen in het omgaan met jezelf en met anderen, bijvoorbeeld heftige emoties, flashbacks, nachtmerries, woedeaanvallen, agressie, concentratieproblemen of terugtrekken uit de relatie.

Bij trauma is veiligheid altijd een groot issue.

Kenmerkend voor trauma is, dat je zo bezig bent met het verleden, dat je de vreugde en het verdriet van het heden bijna niet (meer) kan waarnemen.  Door individuele therapie met of zonder EMDR traject kan er een start gemaakt worden met verwerking en meer stabiliteit.

Ervaringen

Ik dacht dat het ‘normaal’ was, zoals ik was opgevoed. Tot mijn vrouw begon te huilen, toen ik een verhaal vertelde over hoe mijn vader met mij omging. Toen ben ik anders gaan kijken naar mijn jeugd en opvoeding. Toen pas kon ik voelen wat ik heb gemist en ook, hoe dat nog invloed heeft op mijn omgaan met mijn kinderen. Ik ben ontzettend blij, dat ik nu tegen mijn kinderen kan zeggen dat ik van ze houd. En dat ik mijn zonen een hug kan geven in plaat van een hand.

Man (50)

Ik heb veel flashbacks en nachtmerries. Wat ik merk nu na een aantal gesprekken, is dat de nachtmerries en flashbacks er nog wel zijn, maar dat ik zelf meer rust ervaar. Ik kan mezelf nu gerust stellen en ‘mijn kleine jongetje’ van toen, wat zo bang was, gerust stellen. Dat is al een enorme vooruitgang!

Man (56)

Dick en Anita

Wij weten beiden uit ervaring hoe het is om een burn-out te hebben. We werken niet alleen vanuit de theorie die we hebben geleerd, maar ook uit eigen ervaring.

We hebben beiden het nodige meegemaakt, waardoor we goed kunnen begrijpen, goed voelen waar je als cliënt zit en we wat je meemaakt. We hebben niet alleen een opleiding gevolgd om iemand met trauma te helpen, we zijn ook beiden door een traumahersteltraject gegaan. We weten waar je mee worstelt.

In een traumatraject bij ons zullen we alles inzetten wat we hebben geleerd, zowel in theorie als in de praktijk van ons eigen leven. Vanaf begin 2020 kunnen we naast lichaamsgericht en ervaringsgericht werken met trauma, ook EMDR aanbieden (omdat we EMDR master practitioner i.o. zijn).

Ervaringen

Dick heeft mij geleerd hoe ik met mijn stress om kan gaan, mij kan ontspannen, hoe ik mijn gedachten stil kan zetten en hoe ik mij kan focussen op wat er nu om mij heen gebeurt. Dit helpt mij enorm om tot rust te komen.

Man (41)

Anita is eerlijk en oprecht, ze voelt me goed aan en kan zich goed inleven. Ze oordeelt niet. Ze wist iets in mij los te maken, waardoor ik durfde te vertellen en gevoelens durfde te tonen. Ik hoefde niet bang te zijn bij haar.

Margreet (40)