Dick en Anita

Dick Terlouw InConnecto

Dick Terlouw   

Dick en Anita voor relatietherapie? Ik ben de eerste helft van dit duo:  Dick Terlouw dus, vader, stiefvader en therapeut

Als (relatie)therapeut wil ik graag met dat wat ik in huis heb voor andere mensen van betekenis zijn. Met name op die punten waarbij ik zelf met veel vragen heb rondgelopen en waarin ik ben vast gelopen. Met alles wat ik geleerd heb wil ik graag andere mensen helpen. Ik word er blij van als een client weer met hoop de deur uitgaat, wanneer een client weer open het leven in kan stappen.

Mijn hart gaat uit naar het ontmoeten van andere mensen, maar dat heb ik niet van huis uit geleerd. Andere mensen ontmoeten vanuit mezelf vond ik zó lastig, dat ik begin 2002 vastliep in een burn-out. Ik vond op dat moment mijn leven ingewikkeld en niet leuk.

Door mijn burn-out ben ik hulp gaan zoeken en daardoor leerde ik wie ik was, waar ik vandaan kom, hoe het komt dat ik zo tegen het leven aan kijk en waarom ik altijd het gevoel had dat het perfect moest.

Hiervan wilde ik meer van leren! Het licht ging aan in mijn leven.
Ik volgde diverse cursussen, waardoor er steeds meer puzzelstukjes op hun plek vielen.
Vanuit al deze ontdekkingen begon ik andere mannen te begeleiden in hun proces van man zijn.

Omdat ik meer wilde leren, deed ik (naast mijn leven en werk in de techniek) een opleiding tot therapeut en direct aansluitend specialiseerde ik mij tot Gestalt en systeem therapeut.
Sinds januari 2017 werk ik fulltime als Gestalttherapeut in onze praktijk.

Al het voorgaande valt op dit moment voor mij samen, ik zit op mijn plek en ik geniet er van. Ik leer nog steeds veel van mijn gesprekken met cliënten.

En vanuit deze plek wil ik begeleiden, alleen of samen met Anita.
Individuele gesprekken zijn natuurlijk mogelijk, maar het liefst werk ik samen met jou en de belangrijke mensen in je leven. Relaties, families, oorspronkelijke en samengestelde gezinnen – met persoonlijke, relatie en geloofsproblemen.


Ik zie er naar uit je te ontmoeten!

Opleidingen:

 • 2004 persoonlijke groei en ontwikkeling bij Koinonia
 • 2004 – 2009 contextuele hulpverlening bij Koinonia

  eindscriptie: Help! ik ben een man

 • 2010 – 2014 Psychosociaal therapeut bij Gradatim
 • 2014 – 2018 Ervaringsgerichte en Gestalttherapie bij Kempler Instituut Nederland

  eindscriptie: de oversteek – als jongen van de vrouwen- naar de mannenwereld

 • 2018 – 2019 Trauma en gehechtheid bij Kempler Instituut Nederland
 • 2019 EMDR bij BIVT

Ervaringen

Ik ben blij met jou als therapeut! Je stelt verdiepende vragen, weet rust aan te brengen en je geeft mij nieuwe inzichten.

Vrouw, 35
Anita Terlouw InConnecto

Anita Terlouw-Brand

Ik ben Anita van het stel ‘Dick en Anita voor relatietherapie’, daarnaast ben ik ook (stief)moeder en oma.

Het is mijn passie om mensen te laten ontdekken wie ze zijn. Niets mooier dan een onzeker mens te zien veranderen in een zelfbewuste man of vrouw.
Ik geniet hier zo van, omdat ikzelf ook zo’n proces ben gegaan, dat ik van een soort onzichtbaar ben gegroeid naar wie ik nu ben.
En dat is zo gaaf, dat gun ik iedereen!
Of werken met een echtpaar dat met ruzie binnenkomt, zo mooi om hen na een aantal sessies weer liefdevolle blikken op elkaar te zien werpen.

Ook heb ik ontdekt dat veel levensvragen universeel zijn en dat door trainingen, cursussen of lezingen meer mensen tegelijk groeien in bewustwording en zelfvertrouwen.
Onwijs gaaf vind ik het als iemand na afloop naar mij toekomt en vertelt dat hij een belangrijke ontdekking heeft gedaan!

De behoefte om andere mensen te helpen zat er bij mij al jong in. Het is ook een waarde die ik heb meegekregen vanuit mijn gezin van herkomst.
Als vierde van zes kinderen leerde ik bemiddelen, onderhandelen, zelfstandigheid en betrokkenheid bij anderen. Deze kwaliteiten neem ik mee in mijn huidige werk.
Ons eigen gezin met vier eigen en zes bonuskinderen en inmiddels een behoorlijk aantal kleinkinderen vraagt flexibiliteit en geeft veel gezelligheid.

Als professional coach ik mensen als ze vastlopen en geef ik therapie wanneer dat nodig is. Ik werk graag samen met mijn man Dick, omdat hij vanuit zijn perspectief ook altijd kan bijdragen aan het proces van de cliënt(en). Ik zeg minstens 1x per week dat ik het leukste vak van de wereld heb 🙂 .

De visie van InConnecto is mensen in verbinding te brengen met zichzelf en de ander, met inachtneming van een goede balans tussen verbondenheid en autonomie.

Opleidingen:

 • 2003-2006 contextueel pastoraat bij Koinonia
  eindscriptie : Hulpverlening aan samengestelde gezinnen
 • 2008-2012 contextueel therapeut bij Leren over Leven
  scriptie: zorgsystemen in je gezin van herkomst en de invloed daarvan op eigenwaarde en je vermogen om grenzen te stellen
 • 2011 Een taal erbij bij de Kontekst
 • 2012 EFT en contextuele therapie bij de CHE
 • 2013-2014 Familieopstellingen en systemisch werken bij Latitude Opleidingen
 • 2015-2018 Ervaringsgericht Supervisor bij het Kempler Instituut
  eindwerk: is livesupervisie ervaringsgerichte supervisie?
 • 2018 Psychosociale Basis Kennis bij Con Amore
 • 2018 – 2019 Trauma en gehechtheid bij het Kempler Instituut
 • 2019 EMDR bij de BIVT

Ervaringen

Ik ben blij met jou als therapeut! Je stelt verdiepende vragen, weet rust aan te brengen en je geeft mij nieuwe inzichten.

Vrouw, 35